Κόσμος Παρασκευή 10/12/2021, 18:53
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: Αναπτύσει εμβόλιο «κοκτέιλ» ενάντια σε Covid, γρίπη και RSV

Moderna: Αναπτύσει εμβόλιο «κοκτέιλ» ενάντια σε Covid, γρίπη και RSV

Ετήσια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η οποία ταυτόχρονα θα προσφέρει προστασία και από τη γρίπη, αλλά και από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Moderna. Το εμβόλιο «τρία σε ένα» θα τροποποιείται διαρκώς για τις νέες μεταλλάξεις. 

«Ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόζει συνεχώς. Η Εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην αγορά με ένα ενισχυτικό εμβόλιο COVID + Γρίπη + RSV», τονίζει η εταιρεία.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stéphane Bancel.

Όπως αναφέρει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν την κορυφαία αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περίπου τρία εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Περίπου ένα εκατομμύριο από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν ετησίως λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού σε χώρες υψηλού και ανώτερου μεσαίου εισοδήματος και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι υπεύθυνες για περισσότερους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου σε χώρες υψηλού εισοδήματος. Η επιβάρυνση της νόσου από ιούς του αναπνευστικού είναι μεγαλύτερη σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, ενηλίκους άνω των 65 ετών και στον πληθυσμό υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, των ανοσοκατεσταλμένων ή των καρκινοπαθών.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε και αισιόδοξα στοιχεία από την πρώτη φάση των κλινικών ερευνών για το εμβόλιο mRNA-1010 για την εποχική γρίπη. Για τη δεύτερη φάση έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμος εθελοντών, ενώ η προετοιμασία για την τρίτη φάση 3 βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

ΕΜΑ: Ασφαλής η ενισχυτική δόση στους τρεις μήνες

Pfizer – BioNTech: Αποτελεσματική έναντι της Όμικρον η τρίτη δόση του εμβολίου

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News