Κόσμος Παρασκευή 26/11/2021, 21:59
ΚΟΣΜΟΣ

Υπ. Υγείας Νοτίου Αφρικής: Αβάσιμοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί – Ποιες χώρες ανήγγειλαν μέτρα

Υπ. Υγείας Νοτίου Αφρικής: Αβάσιμοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί – Ποιες χώρες ανήγγειλαν μέτρα

Αβάσιμη είναι η επιβολή περιοριστικών μέτρων στους ταξιδιώτες από Νότιο Αφρική, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Joe Phaahla, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα δρα με διαφάνεια ως προς την εξέλιξη της αφρικανικής μετάλλαξης και ότι οι ταξιωτικοί περιορισμοί είναι αντίθετοι με τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής την «ανησυχητική» – όπως την αποκάλεσε σήμερα ο ΠΟΥ – μετάλλαξη μόνο σε μικρό αριθμό κρουσμάτων, ιδίως στη Νότιο Αφρική, αλλά επίσης και στην Μποτσουάνα, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ και το Βέλγιο.

Ποιες χώρες ανήγγειλαν μέτρα

«Τα ταξίδια προς αυτές τις χώρες θα πρέπει να ανασταλούν μέχρι να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τον κίνδυνο που θέτει αυτή η μετάλλαξη», δήλωσε το απόγευμα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την περιοχή θα πρέπει να σέβουνται τους αυστηρούς κανόνες καραντίνας», συπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, το Μπαχρέιν, το Βέλγιο, η Βρετανία, η Κροατία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Μάλτα, η Ολλανδία, το Χονγκ Κονγκ, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, o Καναδάς και η Ελλάδα είτε επέβαλαν μέτρα είτε διέκοψαν εντελώς τις πτήσεις από τη Νότιο Αφρική και τις συνορεύουσες χώρες.

Επίσης, πριν από λίγα λεπτά ο Αμερικκανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι και οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τα ταξίδια από τη Νότιο Αφρική και επτά ακόμη χώρες της αφρικανικής ηπείρου έπειτα από σύσταση του Δρ. Anthony Fauci και του CDC. Τα μέτρα θα αφορούν εκτός της Νοτίου Αφρικής, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, την Σουαζιλάνδη, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η Κομισιόν προτείνει την αναστολή πτήσεων προς νότια Αφρική

Νέα μετάλλαξη Covid-19: Ποια είναι η Μποτσουάνα και πού βρίσκεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News