Κόσμος Παρασκευή 26/11/2021, 19:39
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η Κομισιόν προτείνει την αναστολή πτήσεων προς νότια Αφρική

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η Κομισιόν προτείνει την αναστολή πτήσεων προς νότια Αφρική

Η Κομισιόν, μέσω της πρόεδρου της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε σήμερα να ανασταλούν οι πτήσεις προς περιοχές στις οποίες έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Αφορμή για την ομιλία της φον ντερ Λάιντεν στάθηκε η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής, γνωστής και ως Β.1.1.529, εντός των συνόρων της ΕΕ -και συγκεκριμένα στο Βέλγιο. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως οι κατασκευαστές των εμβολίων υποχρεούνται να προσαρμόσουν τα σκευάσματά τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς ο κορονοϊός εμφανίζει νέες παραλλαγές.

Συνέχισε λέγοντας πως μίλησε εντός της ημέρας με επιστήμονες και κατασκευαστές εμβολίων οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, υποστηρίζουν πλήρως αυτά τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μη μπει έγκαιρα τέλος στη διάδοση της παραλλαγής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η είδηση της μετάλλαξης Μποτσουάνα στην περιοχή της νότιας Αφρικής «ταρακούνησε» τις παγκόσμιες αγορές. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιντεν απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Ε.Ε. να εμβολιαστούν, ενισχύοντας -μέσω των αναμνηστικών δόσεων- τη θωράκισή τους απέναντι στον ιό. «Είναι πλέον σημαντικό όλοι μας στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας πως «όλες οι εναέριες μετακινήσεις σε αυτές τις χώρες, θα πρέπει να ανασταλούν μέχρι να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του κινδύνου που αποτελεί αυτή η νέα παραλλαγή». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Capital Economics: Τι σημαίνει η νέα μετάλλαξη για οικονομίες, αγορές, κεντρικές τράπεζες

Κρούσμα της νέας μετάλλαξης εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Νέα μετάλλαξη Covid-19: Ποια είναι η Μποτσουάνα και πού βρίσκεται

Κορωνοϊός: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη νέα μετάλλαξη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News