Κόσμος Πέμπτη 25/11/2021, 15:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος άνθρωπος με 3D μάτι

Ένας 40χρονος Βρετανός

Ο πρώτος άνθρωπος με 3D μάτι

Ο πρώτος άνθρωπος τον κόσμο, ο οποίος θα έχει τρισδιάστατο προσθετικό μάτι, αναμένεται να καταστεί ο Steve Varze από το ανατολικό Λονδίνο. 

Ο Βρετανός θα υποβληθεί στο πρωτοποριακό χειρουργείο την Πέμπτη και ευελπιστεί ότι το νέο του μάτι θα είναι πιο ρεαλιστικό από το μέχρι πρότινος ψεύτικο που είχε.  

«Χρειαζόμουν ένα προσθετικό μάτι από τα 20 μου», θυμάται ο ίδιος, ο οποίος σήμερα είναι στην ηλικία των 40 ετών. «Όταν φεύγω από το σπίτι μου, ρίχνω μια δεύτερη ματιά στον καθρέφτη και δεν μου άρεσε αυτό που βλέπω», συνέχισε, μιλώντας στο BBC. 

Για να συμπληρώσει: «Αυτό το νέο μάτι φαίνεται φανταστικό και, με βάση την τεχνολογία τρισδιάστατης ψηφιακής εκτύπωσης, θα γίνεται όλο και καλύτερο». 

Για μια παραδοσιακή προσθετική, ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε μια εγχείρηση δύο ωρών. Στην περίπτωση του 3D ματιού, απαιτείται μόλις μισή ώρα, όπως διευκρινίζει το νοσοκομείο Moorfield, όπου θα γίνει η επέμβαση.  

Ο καθηγητής Mandeep Sagoo, μιλώντας επίσης στο CNBC, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες ενός πλήρως ψηφιακού προσθετικού ματιού. «Ελπίζουμε ότι η επικείμενη κλινική δοκιμή θα μας παράσχει ισχυρά στοιχεία για την αξία αυτής της νέας τεχνολογίας, αποδεικνύοντας τη διαφορά που κάνει για τους ασθενείς». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επένδυση 83 εκατ. ευρώ από την Theracell στην Ελλάδα

Ποια είναι η ιδανική ώρα να πέφτουμε για ύπνο;

Καρκίνος χωρίς χημειοθεραπεία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News