Business & Finance Τετάρτη 24/11/2021, 19:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επένδυση 83 εκατ. ευρώ από την Theracell στην Ελλάδα

Στον τομέα των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών

Επένδυση 83 εκατ. ευρώ από την Theracell στην Ελλάδα

Το πράσινο φως στο επενδυτικό σχέδιο της Theracell Laboratories για την ανάπτυξη εξατομικευμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, συνολικού προϋπολογισμού 83 εκατ. ευρώ, άναψε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. 

Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 173 νέες θέσεις εργασίας έως το 6ο έτος του επιστημονικού project και συνολικά 512 έως και το τελευταίο έτος, δηλαδή το 2040.  

Το έργο περιλαμβάνει την αγορά και τη μεταφορά των υφιστάμενων τεχνολογιών της Theracell και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ώστε να υπάρξει επιτυχής εφαρμογή τόσο στις υπάρχουσες όσο και στις μελλοντικές θεραπείες. 

Προβλέπεται δε, η εγκατάσταση κεντρικής μονάδας παραγωγής και ερευνητικών εργαστηρίων στην Κόρινθο, από την οποία θα πραγματοποιείται ο γενικός συντονισμός καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη μελλοντικών θεραπειών για παθήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς.   

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη νέα επένδυση, διαπίστωσε ότι «θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας» και ότι «αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε να έχουμε». 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε ότι «η επένδυση της Τheracell επιβεβαιώνει πως η χώρα μας είναι πλέον ένας από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς και στον τομέα της ιατρικής έρευνας και τεχνολογίας». 

«Με το νέο πλαίσιο για τις Στρατηγικές επενδύσεις που τις επόμενες ημέρες θα γίνει νόμος του Κράτους, δίνουμε περαιτέρω ώθηση σε επενδύσεις σχετικές με την έρευνα και ανάπτυξη και τη βιοτεχνολογία. Θέτουμε το πλαίσιο για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων καινοτόμων επενδύσεων στον τομέα της ιατρικής έρευνας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλότατου επιπέδου στους συμπολίτες μας» κατέληξε.  

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, εκτίμησε ότι «το έργο αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα, και θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας».  

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε στον δήμο Κορινθίων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) τμήμα της παλαιάς αγοράς Λεχαίου, ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση.  

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, Ορέστης Καβαλάκης, υπογράμμισε ότι «με την επένδυση ενισχύεται η έρευνα και η πειραματική ανάπτυξη θεραπειών οι οποίες, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στον κλάδο της βιοτεχνολογίας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επενδύσεις 1,5 δισ. στην υγεία τα επόμενα τέσσερα χρόνια 

Καθημερινή – Athens Health Summit: Η τεχνολογία mRNA έφερε «επανάσταση»

Καθημερινή Health Summit: Αύξηση έως και 8% στο ΑΕΠ από τις επενδύσεις στο φάρμακο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News