Κόσμος Δευτέρα 8/11/2021, 22:45
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Επαναφέρει το «πάσο κορωνοϊού» εν μέσω του τρίτου «κύματος» της πανδημίας

Δανία: Επαναφέρει το «πάσο κορωνοϊού» εν μέσω του τρίτου «κύματος» της πανδημίας

Tην εκ νέου επιβολή της χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19 – γνωστά στη χώρα ως «πάσο κορωνοϊού» – για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους μπαρ και εστιατορίων, πρότεινε σήμερα η κυβέρνηση της Δανίας, καθώς η χώρα εισέρχεται σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η Δανία ήταν μία από τις λίγες χώρες που ήρε σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού το Σεπτέμβριο, αφού απέφυγε ένα τρίτο κύμα μολύνσεων την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω των εκτεταμένων μέτρων lockdown που είχαν επιβληθεί από τα Χριστούγεννα.

Εντούτοις, ο αριθμός ημερήσιων μολύνσεων αυξάνεται σταθερά σε περίπου 2.300 τις τελευταίες ημέρες από το χαμηλό των 200 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό θετικότητας αυξάνεται επίσης σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες από 1,2% στα μέσα Σεπτεμβρίου σε 2,3% στα τέλη Οκτωβρίου.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται τώρα στη μέση του τέταρτου κύματος κορωνοϊού. Στη Δανία οδεύουμε προς το τρίτο μας κύμα κορονοϊού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χέουνικε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Το πάσο κορωνοϊού, το οποίο συνήθως επιδεικνύεται μέσω μιας εφαρμογής στις κινητές τηλεφωνικές συσκευές των Δανών, χρησιμοποιείται για την επαλήθευση ότι ο κάτοχος είναι εμβολιασμένος ή έχει διαγνωστεί αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το μέτρο που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο υπόκειται σε κοινοβουλευτική έγκριση, θα απαιτεί επίσης την επίδειξη του πάσου για συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 200 ατόμων, όπως και σε κινηματογράφους και μουσεία.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News