Κόσμος Κυριακή 28/03/2021, 19:09
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γερμανία: «Εφικτές στο τέλος Ιουνίου» οι θερινές διακοπές

Φωτ. REUTERS

Οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια θα είναι εφικτές από το τέλος Ιουνίου υποστηριζόμενες και από το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά της Covid, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού Τόμας Μπάραϊς, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

«Αυτό θα καταστήσει τις διακοπές και τις επισκέψεις σε εστιατόρια εφικτές για όλους», είπε ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σε ένα αντίγραφο συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην κυριακάτικη Bild ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο.

Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο, χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα αφότου η κυβέρνηση αφαιρέσει τη συγκεκριμένη περιοχή από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες περιοχές.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Money Review