Κόσμος Τρίτη 26/10/2021, 22:00
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απουσία στην COP26 μετά από ιατρική σύσταση

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απουσία στην COP26 μετά από ιατρική σύσταση

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρευρεθεί στην Διεθνή Σύσκεψη για το Κλίμα (COP26) μετά από ιατρική σύσταση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μπάκινχαμ.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγές του Παλατιού διαμήνυσαν ότι η βασίλισσα εκφράζει την ελπίδα να μην αξιοποιηθεί η απουσία της από κάποιον για να μην παραστεί στο COP26.

«Ακολουθώντας σύσταση για ξεκούραση, η Βασίλισσα ανέλαβε ελαφρές υποχρεώσεις στο κάστρο του Ουίνσδορ. Η Μεγαλειοτάτη αποφάσισε δυστυχώς να μην ταξιδέψει στη Γλασκώβη, ώστε να παρευρεθεί» στην COP26, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Μπάκινχαμ.

Νωρίτερα η Βασίλισσα είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.

Κατόπιν, την περασμένη εβδομάδα η Βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού.

Η Ελισάβετ αναμένεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκόβη, στη Σκωτία.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Η προσοχή στραμμένη στη Γλασκώβη – Τελευταία ευκαιρία διάσωσης του πλανήτη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News