Κόσμος Σάββατο 2/10/2021, 20:21
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η προσοχή στραμμένη στη Γλασκώβη – Τελευταία ευκαιρία διάσωσης του πλανήτη

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η προσοχή στραμμένη στη Γλασκώβη – Τελευταία ευκαιρία διάσωσης του πλανήτη

Τον επόμενο μήνα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Σκωτία για τη Διεθνή Συνέλευση για το κλίμα, σημείωσε σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ, τονίζοντας ότι οι χώρες που θα συμμετάσχουν θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία ενός καλύτερου και υγιέστερου πλανήτη.

Όπως έχουν επισημάνει πολλοί Βρετανοί αξιωματούχοι και άλλα μέλη της διεθνούς πολιτικής σκηνής, η Συνέλευση για το κλίμα, που θα λάβει χώρα στη Γλασκώβη το Νοέμβριο, θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για τον καθορισμό περιβαλλοντικών στόχων. Οι διεθνείς ηγέτες θα προσπαθήσουν να θέσουν στόχους για τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων μέχρι το τέλος της δεκαετίας και συνεπώς να αποτρέψουν μία καταστροφική έκβαση από την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Υπάρχει ένας καίριος ρόλος για το κοινοβούλιο της Σκωτίας…να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου, υγιέστερου μέλλοντος για όλους μας και να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους που εκπροσωπεί, ιδίως τους νέους ανθρώπους μας», τόνισε η Βασίλισσα. Σημειώνεται πως και η ίδια θα παρεβρεθεί στη Διεθνή Συνέλευση για το κλίμα, ενώ ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο Πρίγκιπας Κάρολος έχουν επίσης επισημάνει επανειλημμένως τη σημασία επίλυσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Συμφωνία για το μεθάνιο

Αναμένεται πως μεταξύ άλλων στην Διεθνή Συνέλευση για το κλίμα θα ανακοινωθεί και σχέδιο μείωσης των εκπομπών μεθανίου, το οποίο και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα ρύπανσης, μετά το διοξείδιο του άνθρακα. Στόχος του σχεδίου, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, είναι η μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 (σε σχέση με τα επίπεδα του 2020).

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε ένα σημαντικό βήμα προς μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου» έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν. «Θα προσεγγίσουμε τους διεθνείς εταίρους μας, ώστε να πείσουμε όσο περισσότερους μπορούμε να ενταχθούν στο σχέδιο» προσέθεσε η ίδια.

moneyreview.gr με πληροροφίες από Bloomberg


Ακολουθήστε το Money Review στο Google News