Κόσμος Κυριακή 17/10/2021, 21:54
ΚΟΣΜΟΣ

Τι μας απασχολεί περισσότερο; Οι πέντε μεγαλύτερες ανησυχίες των ανθρώπων

Τι μας απασχολεί περισσότερο; Οι πέντε μεγαλύτερες ανησυχίες των ανθρώπων

Μόλις το 15% των ερωτηθέντων σε έρευνα του IPSOS από τον Αύγουστο θεωρούσε πως η κλιματική αλλαγή είναι σοβαρή ανησυχία, που κατατάσσεται στην Πέμπτη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο.

Μεταξύ 19.000 ενηλίκων σε 28 χώρες, οι περισσότεροι άνθρωποι που ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη συγκεντρώνονται στη Γερμανία, αφού το 36% των ερωτηθέντων εκεί δήλωσαν ότι είναι θεμελειώδες ζήτημα. Ακολουθούν ο Καναδάς και οι ΗΠΑ με 31%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, σχεδόν έξι στους 10 νέους ανθρώπους ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, ενώ μάλιστα τέσσερις στους 10 είναι διστακτικοί να κάνουν παιδιά εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το 25% ανησυχεί σε σημαντικό βαθμό για τη βία και την εγκληματικότητα.

Η πολιτική και οικονομική διαφθορά είναι μία ακόμη ανησυχία, καθώς απασχολεί το 29% των ερωτηθέντων.

Επίσης, η ανεργία, η φτώχεια και η κοινωνική ανισότητα αποτελούν σοβαρές ανησυχίες για τον κόσμο, όπως προκύπτει από την έρευνα του IPSOS. Ειδικότερα, τα τρία αυτά ζητήματα απασχολούσαν το 31% των ερωτηθέντων τον Αύγουστο.

Τέλος, δεν εκπλήσει κανέναν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου είναι πλέον η πανδημία της Covid-19. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα του IPSOS, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι η μεγαλύτερή τους ανησυχία αυτή την περίοδο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 50% τον Ιανουάριο του 2021.Ωστόσο, τον Ιούλιο, το ποσοστό αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 36%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα του IPSOS μία μεγάλη πλειονότητα (64%) θεωρεί πως η χώρα στην οποία διαμένει κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Το ποσοστό ανερχόταν στο 62% τον Ιανουάριο και στο 57% τον Αύγουστο πέρυσι. Η μεγαλύτερη πτώση όσον αφορά την αισιοδοξία σχετικά με το μέλλον της εκάστοτε χώρας, έχει σημειωθεί από τον Ιούλιο του 2021 στη Βρετανία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Πολωνία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τον Καναδά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News