Κόσμος Κυριακή 17/10/2021, 09:31
ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο σήμερα για τον Μπιλ Κλίντον

Εξιτήριο σήμερα για τον Μπιλ Κλίντον

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Καλιφόρνιας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος και εισήχθη με μόλυνση στο αίμα. 

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να λάβει εξιτήριο, καθώς όλοι οι δείκτες της υγείας του είναι καλοί. 

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο Μπιλ Κλίντον είχε καλή διάθεση, πέρασε χρόνο με οικογένεια και φίλους και παρακολούθησε αγώνες πανεπιστημιακών ομάδων αμερικανικού ποδοσφαίρου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times, που επικαλέστηκε συνεργάτη του, ο κ. Κλίντον υπέστη μόλυνση στο ουροποιητικό που εξελίχθηκε σε σηψαιμία.

Η σηψαιμία, ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, πλήττει 1,7 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και στοιχίζει τη ζωή σε κάπου 270.000 εξ αυτών, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας στη χώρα.

Ο Μπιλ Κλίντον χρειάστηκε νοσηλεία αρκετές φορές στο παρελθόν, ιδίως το 2004, όταν είχε υποβληθεί σε τετραπλή αορτοστεφανιαία παράκαμψη για να ανοίξουν τέσσερις φραγμένες αρτηρίες, ή το 2010, όταν είχε υποβληθεί σε αγγειοπλαστική.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS