Κόσμος Σάββατο 16/10/2021, 15:22
ΚΟΣΜΟΣ

Boeing: Διαμαρτυρίες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Boeing: Διαμαρτυρίες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Ο εξαναγκασμός δεν είναι συναίνεση», έγραφαν τα πανό περίπου 200 διαμαρτυρόμενων της Boeing, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα για να παραπονεθούν για το υποχρεωτικό εμβολασμό.

Η Boeing ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι περίπου 125.000 εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Η υποχρεωτικότητα προκείπτυ από σχετική εκτελεστική διαταγή που εκδόθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αφορά τις κρατικές βιομηχανίες.

Δεδομένου ότι μία σημαντική μερίδα των Αμερικανών αρνείται να εμβολιαστεί, ο Μπάιντεν επέβαλε τον εμβολιασμό σε μία σειρά κλάδων τον Σεπτέμβριο. Παρότι τα εμβόλια διατίθενται δωρεάν, είναι διαθέσιμα κατά μήκος της χώρας και έχουν κριθεί ασφαλή από τις αρμόδιες αρχές, πολλοί εξακολουθούν να μην θέλουν τον εμβολιασμό.

Από την πλευρά της η Boeing δήλωσε ότι «έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενούς» της. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, «η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας για το παγκόσμιο ανθρώπινο δυναμικό μας είναι θεμελειώδες για τις αξίες μας» και αποτελεί μία βασική προτεραιότητα κάθε μέρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε κάποια απόδειξη ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ιατρικών κωλυμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News