Κόσμος Κυριακή 17/10/2021, 18:59
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το πράσινο φως έδωσαν και οι Πράσινοι – Ξεκινούν οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

Γερμανία: Το πράσινο φως έδωσαν και οι Πράσινοι – Ξεκινούν οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

Την εκκίνηση των επίσημων συζητήσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σόλτς και τους Ελεύθερους Δημοκράτες συμφώνησαν οι Πράσινοι σχετικά με το σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Η πλειονότητα των βουλευτών των Πράσινων υπερψήφισαν το σχηματισμό κυβέρνησης στο πλαίσιο κομματικού συνεδρίου στο Βερολίνο. Μόλις δύο βουλευτές καταψήφισαν και ένας ακόμη απείχε.

Από την πλευρά των Ελεύθερων Δημοκρατικών αναμένεται αύριο η επίσημη έγκιση για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως από την Παρασκευή.

«Γράφουμε «Πράσινη» ιστορία. Είναι σημείο καμπής για την κοινωνία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους ηγέτεες του κόμματος, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηγέτες των τριών κομμάτων έχουν ήδη συζητήσει επί των καίριων θεμάτων κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και έχουν γεφυρώσει τις βασικές διαφορές τους.

Συζητήσεις της εβδομάδας

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την πρόταση των Πράσινων σχετικά με σημαντικές επενδύσεις σε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τις απαιτήσεις των Ελεύθυρως Δημοκρατικών για διατήρηση των συνταγματικά καθορισμένων επιπέδων χρέους. Επίσης, τα κόμματα συμφώνησαν να μην επιβάλουν νέα φορολογία. Τέλος, οι Πράσινοι αποδέχθηκαν να αποσύρουν την πρότασή τους για καθορισμό ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Autobahn) που διατρέχουν τη χώρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News