Κόσμος Παρασκευή 15/10/2021, 14:11
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία SPD – Πράσινοι – Φιλελεύθεροι

Ξεκινούν οι επίσημες διαπραγματεύσεις

Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία SPD – Πράσινοι – Φιλελεύθεροι

Την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων εισηγούνται οι επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών για τη συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία. 

Τα τρία κόμματα διαπίστωσαν ότι έχουν κοινό έδαφος, προκειμένου να συνεργαστούν, και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίσημη έναρξη των τριμερών διαπραγματεύσεων. 

Η είδηση έγινε γνωστή από τον επικεφαλής του SPD και υποψήφιο Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο οποίος χαιρέτισε την πρόοδο των επαφών.  

Υπενθυμίζεται ότι το SPD κατάφερε να κερδίσει στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές, συγκεντρώνοντας το 25,7% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) με 24,1%, στην τρίτη θέση οι Πράσινοι με 14,8% και στην τέταρτη θέση οι Φιλελεύθεροι με 11,5%. 

Εφόσον, οι τριμερείς διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία, τότε επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας θα αναδειχθεί ο Σολτς του SPD, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη χώρα και ρίχνοντας τίτλους τέλους στην πολυετή κυριαρχία του CDU. 

Από την πλευρά της, η νυν Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, θα παραμείνει στη θέση της έως ότου σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θα είναι ελεύθερη να απολαύσει τη ζωή της, αποσυρόμενη (όπως έχει ανακοινώσει) από την ενεργό πολιτική.   

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News