Κόσμος Πέμπτη 7/10/2021, 15:29
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer: Ζητά να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Επίσημο αίτημα στον FDA των ΗΠΑ

Pfizer: Ζητά να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Αίτηση για να ξεκινήσει τους αντι-Covid εμβολιασμούς σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπέβαλε η Pfizer στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Το αίτημα έρχεται ως συνέχεια των πρόσφατων ερευνητικών δοκιμών, οι οποίες απέδειξαν ότι η χορήγηση του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες είναι και ασφαλής και αποτελεσματική.

Οι δοκιμές αφορούσαν τη χορήγηση δύο δόσεων των 10 μικρογραμμαρίων -δηλαδή το 1/3 της δοσολογίας που χρησιμοποιείται σε εφήβους και ενήλικες- σε διάστημα τριών εβδομάδων. 

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο οργανισμός των μικρών παιδιών παρήγαγε επαρκή αντισώματα, με τις παρενέργειες να είναι παρόμοιες με τις αντίστοιχες στις ηλικίες 16 έως 25 ετών. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα πιο κοινά συμπτώματα είναι η κούραση, ο πονοκέφαλος, ο μυϊκός πόνος, ο πυρετός, το κρύωμα και η ναυτία. 

Μέχρι στιγμής, ο αμερικανικός FDA έχει ανάψει το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12 έως 17 ετών, με τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στις ηλικίες 5 έως 11 ετών, η Pfizer προγραμματίζει να ξεκινήσει έως τα τέλη Οκτωβρίου τις κλινικές έρευνες και στις ηλικίες 6 μήνων έως 5 ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News