Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 11:22
BUSINESS & FINANCE

Moderna: 500 εκατ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εμβολίων στην Αφρική

Moderna: 500 εκατ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εμβολίων στην Αφρική

Η Moderna σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αφρική όπου θα παράγει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων mRNA κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, εν μέσω της πίεσης στη φαρμακευτική βιομηχανία για την παρασκευή φαρμάκων στην αφρικανική ήπειρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει προσεχώς για την τοποθεσία όπου θα έχει έδρα το εργοστάσιο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της COVID-19 στο πλαίσιο των προσπαθειών να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία και να δοθεί πρόσβαση σε εμβόλια σε περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι Pfizer και BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής για την παρασκευή περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού για την Αφρική. Αλλά η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να πείσει τη Moderna και τις Pfizer-BioNTech να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν αφρικανικό κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA στην Αφρική. Ανώτερος αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι δεν υπήρξε μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες με τη Moderna.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News