Κόσμος Τρίτη 5/10/2021, 14:59
ΚΟΣΜΟΣ

Johnson & Johnson: Αίτηση για ενισχυτική δόση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

Η FDA έχει ήδη δώσει άδεια για ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους 65 ετών και άνω

Johnson & Johnson: Αίτηση για ενισχυτική δόση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

Αίτηση στην αμερικανική Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για άδεια άμεσης χρήσης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της στους 18 ετών και άνω, κατέθεσε η Johnson & Johnson, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία. 

Η αίτηση της J&J έρχεται κι ενώ η FDA ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στις 15 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί αν πρέπει να δοθεί άδεια για δεύτερη ενισχυτική δόση στο μονοδοσικό εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας. 

Στην αίτησή της η J&J συμπεριλαμβάνει δεδομένα από την τελευταία φάση της μελέτης της, η οποία έδειξε ότι 56 ημέρες μετά την πρώτη δόση παρείχε 94% προστασία κατά των συμπτωμάτων της Covid-19 στις ΗΠΑ και κατά 100% ενάντια σε σοβαρή νόσηση, τουλάχιστον 14 ημέρες μετά την ενισχυτική δόση. 

Η FDA έχει ήδη δώσει άδεια για ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους 65 ετών και άνω, εκείνους με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν και σε αυτούς που είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον ιό, όπως οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας. 

Στην ανακοίνωσή της η J&J αναφέρει ότι σχεδιάζει να καταθέσει τα αποτελέσματα της μελέτης και σε άλλες ρυθμιστικές υγειονομικές αρχές, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι Εθνικές Τεχνικές Συμβουλευτικές Ομάδες Ανοσοποίησης.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια αίτηση για ενισχυτική δόση κατέθεσε τον περασμένο μήνα και η Moderna, για το εμβόλιό της δύο δόσεων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News