Κόσμος Σάββατο 2/10/2021, 16:21
ΚΟΣΜΟΣ

Economist Intelligence Unit: Οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις για το 2021

Economist Intelligence Unit: Οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις για το 2021

Η ασφάλεια μίας πόλης πάντοτε απασχολούσε κατοίκους και τουρίστες που αναζητούν να επισκεφτούν νέα μέρη, ωστόσο η έννοια της «ασφάλειας» έλαβε διαφορετική χροιά από την επέλαση του κορωνοϊού. Εξ ου και σύμφωνα με το δείκτη του Economist Intelligence Unit για τις ασφαλέστερες πόλεις του πλανήτη, σημειώθηκαν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα, ενώ ορισμένες ασιατικές πόλεις, όπως για παράδειγμα το Τόκιο, η Σιγκαπούρη και η Οσάκα, δέσποζαν ανέκαθεν στις πρώτες θέσεις του δείκτη, πλέον στην κορυφή της λίστας βρίσκεται μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η μεταβολή οφείλεται στον συνυπολογισμό παραγόντων που γίνονται όλο και πιο σημαντικοί, όπως για παράδειγμα της κυβερνοασφάλειας, της σταθερότητας του συστήματος υγείας, των υποδομών, της προσωπικής ασφάλειας, καθώς και της περιβαλλοντικής ασφάλειας. Ο τελευταίος παράγοντας προστέθηκε για πρώτη φορά στην φετινή λίστα.

Ειδικότερα, στις πρώτες πέντε θέσεις του δείκτη για τις ασφαλέστερες πόλεις του Economist Intelligence Unit βρίσκονται:

  • Η Κοπεγχάγη,
  • Το Τορόντο,
  • Η Σιγκαπούρη,
  • Το Σίδνεϊ και
  • Το Τόκιο

Economist Intelligence Unit: Οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις για το 2021-1

Ειδικότερα, η Κοπεγχάγη συγκέντρωσε 82,4 βαθμούς στους 100. Στην αντίστοιχη έκθεση του 2019, η Κοπεγχάγη βρισκόταν στην 8η θέση. Ο λόγος για τον οποίο εκτοξεύθηκε στην πρώτη είναι η εισαγωγή του νέου παράγοντα περιβαλλοντικής ασφάλειας, χάρη στον οποίο η ευρωπαϊκή πόλη πέτυχε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία. Βέβαια, υψηλότατη ήταν η βαθμολογία που έλαβε και όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια.

monereview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News