Κόσμος Παρασκευή 1/10/2021, 15:45
ΚΟΣΜΟΣ

Επιτέλους «ελεύθεροι» οι Αυστραλοί – Μπορούν να ταξιδέψουν για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε στους Αυστραλούς τη ζωή τους πίσω»

Επιτέλους «ελεύθεροι» οι Αυστραλοί – Μπορούν να ταξιδέψουν για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες

Ελεύθεροι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, μετά από 18 μήνες, θα είναι ξανά οι κάτοικοι της Αυστραλίας, η οποία ανοίγει τα εξωτερικά σύνορα από τον Νοέμβριο. 

Η χώρα της Ωκεανίας έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής ένα από τα σκληρότερα και αυστηρότερα lockdown παγκοσμίως, το οποίο έχει διάρκεια «ζωής» από τον Μάρτιο του 2020. Δηλαδή 18 ολόκληρους μήνες.  

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε στους Αυστραλούς τη ζωή τους πίσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ανακοινώνοντας την επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων. 

Βέβαια, η άρση των περιορισμών δεν είναι καθολική και αφορά μόνο όσες πολιτείες έχουν ποσοστό εμβολιασμού άνω του 80%. 

Σε πρώτη φάση, θα μπορούν να ταξιδεύουν οι ντόπιοι, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ σε επόμενο επίπεδο εξετάζεται και η απελευθέρωση των ταξιδιών για ξένους υπηκόους. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, οι κάτοικοι της Αυστραλίας μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ο θάνατος ενός συγγενή στο εξωτερικό.  

Από την αρχή της πανδημίας, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 107.000 κρούσματα Covid, με τους θανάτους να ξεπερνούν τους 1.300. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News