Κόσμος Σάββατο 26/06/2021, 07:52
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο lockdown στο Σίδνεϊ – Παγκόσμια ανησυχία για τη Δέλτα

Νέο lockdown στο Σίδνεϊ – Παγκόσμια ανησυχία για τη Δέλτα

Σε lockdown, διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων, τίθεται από το βράδυ του Σαββάτου η πόλη του Σίδνεϊ, καθώς οι τοπικές αρχές καταβάλλουν προσπάθεια να αποφύγουν την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα.

Μέχρι και χθες, περίπου 1 εκατ. κάτοικοι βρίσκονταν σε καθεστώς αυτοπεριορισμού, αλλά από απόψε αυτό θα αλλάξει, με τις υγειονομικές αρχές να κρίνουν απαραίτητη την επέκταση των μέτρων σ’ όλες τις περιοχές της μεγαλύτερης αυστραλιανής πόλης.

Η εν λόγω απόφαση επήλθε ως συνέπεια του εντοπισμού μικρών εστιών κορωνοϊού, οι οποίες -από την πλευρά της- αποδίδονται στη διείσδυση της μετάλλαξης Δέλτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία συγκαταλέγεται στις χώρες με την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι το οποίο οφείλεται στα επί μακρόν και πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Χθες, Παρασκευή, η χώρα κατέγραψε 14 νέα κρούσματα της Covid-19, ενώ από την έναρξη της πανδημίας τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανέρχονται σε 30.422. Ο αριθμός των νεκρών, παράλληλα, δεν υπερβαίνει τους 910. 

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει συναγερμό σ’ όλο τον κόσμο, και ιδίως στην Ευρώπη, η οποία «βλέπει» τον κίνδυνο να χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι, εφόσον συνεχιστούν οι αυξητικές τάσεις εξάπλωσης του ιού στον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

Μόλις χθες, ενδεικτικά, το Ισραήλ επανέφερε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ Γερμανία και Γαλλία απηύθυναν έκκληση ώστε να ληφθούν κοινά ευρωπαϊκά μέτρα για την είσοδο τουριστών από τρίτες χώρες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News