Κόσμος Σάββατο 2/01/2021, 08:43
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ο ιός επιστρέφει, τα μέτρα αυστηροποιούνται

φωτ. Reuters

Νέους, πιο αυστηρούς περιορισμούς για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού επιβάλλει από σήμερα η Νέα Νότια Ουαλία -η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας- μετά τον εντοπισμό μιας νέας εστίας και περισσότερων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα covid-19.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών στον αριθμό συμμετεχόντων σε προγράμματα γυμναστικής, απαγόρευσε τον χορό και το τραγούδι στα νυχτερινά κέντρα και περιόρισε τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε γάμους, κηδείες και χώρους λατρείας. Παράλληλα, από σήμερα είναι η υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια, αλλά επίσης πρέπει να σκεφτούμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία», τόνισε η Μπερετζίκλιαν μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Σίδνεϊ.

«Και για τον λόγο αυτό θέτοντας σε ισχύ αυτά τα μέτρα (…) είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να ενθαρρύνουμε την οικονομική δραστηριότητα, να προσφέρουμε εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις και την εργασία, αλλά επίσης φυσικά να κρατάμε τον ιό μακριά», πρόσθεσε.

Η Νέα Νότια Ουαλία, που έχει αυτή τη στιγμή περίπου 200 ενεργά κρούσματα covid-19, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα επιβάλλεται πρόστιμο περίπου 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της. Η Βικτόρια, που έχει πλέον 29 ενεργά κρούσματα, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την πολιτεία, ενώ παράλληλα περιόρισε τις συναθροίσεις και έκλεισε τα σύνορά της με τη Νέα Νότια Ουαλία.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας 28.450 κρούσματα covid-19 και 909 θάνατοι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News