Κόσμος Τετάρτη 11/08/2021, 08:34
ΚΟΣΜΟΣ

Παρατείνεται το lockdown στη Μελβούρνη

Παρατείνεται το lockdown στη Μελβούρνη

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα παρατείνεται το lockdwown στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

H πόλη των περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, επρόκειτο να βγει από το lockdown την προσεχή Πέμπτη. Ωστόσο ο πολιτειακός πρωθυπουργός στη Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται ως τουλάχιστον τη 19η Αυγούστου, καθώς διαγνώστηκαν 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο Σίδνεϊ, οι πάνω από πέντε εκατ. κάτοικοι βρίσκονται στην έβδομη εβδομάδα περιοριστικών μέτρων, που θα παραμείνουν σε ισχύ ως τα τέλη του μήνα.

Από την έναρξη της πανδημίας η Αυστραλία τα έχει πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, έχοντας καταγράψει σχεδόν 37.000 κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 944 την Τετάρτη αφού δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 30χρονος άνδρας, κατέληξαν στο Σίδνεϊ. Αλλά με λιγότερο από το 25% του πληθυσμού της χώρας να έχει εμβολιαστεί πλήρως, η Αυστραλία αγωνίζεται να αποφύγει τα lockdown – ακορντεόν, κάτι που ορισμένοι προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία της.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News