Πολιτική Παρασκευή 30/07/2021, 16:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η οικονομία δεν θα ξανακλείσει – Κινητές μονάδες εμβολιασμού και σε ξενοδοχεία

Φωτ. Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, η οικονομία και η κοινωνία θα εξακολουθεί να δουλεύει» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. Τόνισε ωστόσο ότι «θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας» ενώ προανήγγειλε την επέκταση του μέτρου των εμβολιασμών με κινητές μονάδες για τους εργαζόμενους στα μεγάλα ξενοδοχεία.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη. Δεν χωρούν ούτε ψεύτικοι διχασμοί, ούτε κομματικές παρωπίδες. Κάνουμε μαζί μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση και όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στου χώρους του ΠΑΓΝΗ, συνομίλησε με ασθενείς, ενημερώθηκε στον προθάλαμο της νέας ΜΕΘ για τη λειτουργία της και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με επιτελικά στελέχη του νοσοκομείου και της ευρύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της Κρήτης στο κεντρικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι στην Κρήτη εφαρμόστηκε το μέτρο των εμβολιασμών με κινητές μονάδες «με πολύ θετικά αποτελέσματα» δίνοντας, όπως είπε, «το έναυσμα να τους επεκτείνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Σε συνεννόηση με το υπουργείο μπορούμε να ξεκινήσουμε και εδώ από την Κρήτη να στέλνουμε κινητές μονάδες και σε μεγάλα ξενοδοχεία. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον να μπορούν να πηγαίνουν οι μονάδες να εμβολιάζουν μαζικά εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους φιλοξενίας, έτσι ώστε να γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι -ενδεχομένως να μην ταιριάζει και με τους ρυθμούς δουλειάς τους. Να δοκιμάσουμε και αυτό ώστε να πείσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα» ανέφερε.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα πως «θα τα καταφέρουμε και εδώ στην Κρήτη, να ελέγξουμε αυτό το τέταρτο κύμα», σημειώνοντας ότι καταγράφονται σημαντικές τάσεις σταθεροποίησης. 

Μιλώντας ευρύτερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ανέφερε ότι «σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 110.000 τεστ» και ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που κάνουν τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη τα οποία, όπως ανέφερε, «είναι εξαιρετικά σημαντικά». 

«Και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει. Η οικονομία και η κοινωνία θα εξακολουθεί να δουλεύει, θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί σε αυτά τα λίγα τα οποία ζητάμε» συνέχισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο των δηλώσεων για τον εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη. «Όταν μιλάμε για έναν εξορθολογισμένο υγειονομικό χάρτη της χώρας αυτό ακριβώς εννοούμε: Ποιος κάνει τι και που. Αν χρειαζόμαστε νοσοκομεία τα οποία κάνουν τα ίδια πράγματα σε μια πολύ κοντινή απόσταση ή αν πρέπει να κάνουμε μια διαφοροποίηση, να δούμε ζητήματα όπως που βάζουμε την ημερήσια νοσηλεία, που βάζουμε το τεχνητό νεφρό, παραδείγματος χάρη» δήλωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News