Κόσμος Τετάρτη 25/08/2021, 16:36
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διόρισαν υπουργό Οικονομικών

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διόρισαν υπουργό Οικονομικών

Οι Ταλιμπάν τοποθέτησαν υψηλόβαθμους βετεράνους τους στις θέσεις των υπουργών Οικονομικών και Άμυνας, είπαν δύο μέλη τους, καθώς το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από την στρατιωτική κατάληψη στην διακυβέρνησή της χώρας που βρίσκεται σε κρίση.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τον διορισμό του ενώ ένας διοικητής τους είπε ότι είναι προσωρινοί. Το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok είπε την Τρίτη ότι ο Gul Agha τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και ο Sadr Ibrahim στο Εσωτερικών.

O πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο Mullah Abdul Qayyum Zakir είναι στη θέση του υπουργού Άμυνας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο πηγή των Ταλιμπάν.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν στην Καμπούλ επιβεβαίωσε τις τοποθετήσεις στις υπουργικές θέσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι διοικητές των επαρχιών θα επιλεγούν μεταξύ των πιο έμπειρων διοικητών που συμμετείχαν στον 20ετη πόλεμο.

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, τα ονόματα που ακούγονται για τις κυβερνητικές θέσεις φαίνεται ότι θα αφορούν κυρίως στρατιωτικούς ηγέτες των Ταλιμπάν από τις νότιες επαρχίες της Helmand και Kandahar.

«Είναι γνωστά ονόματα», είπε ο Ashley Jackson που συνδιευθύνει το Κέντρο Μελέτης Ένοπλων Ομάδων στο Όσλο.

«Δεν δείχνουν αρκετή διαφορετικότητα ή διάθεση για πολιτικού τύπου διακυβέρνηση». 

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News