Κόσμος Τρίτη 17/08/2021, 09:24
ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook καταργεί τους λογαριασμούς των Ταλιμπάν

Το Facebook καταργεί τους λογαριασμούς των Ταλιμπάν

To Facebook ανακοίνωσε ότι έχει μπλοκάρει λογαριασμούς που συνδέονται με τους Ταλιμπάν και όλο το υποστηρικτικό στους Ταλιμπάν περιεχόμενο, αφού τους θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Στην ανακοίνωσή της η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι διαθέτει μία αφοσιωμένη ομάδα ειδικών για το Αφγανιστάν που παρακολουθούν και αποσύρουν περιεχόμενο το οποίο συνδέεται με την εξτρεμιστική ομάδα.

Επί χρόνια οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν τα social media για να προπαγανδίζουν τις ιδέες τους. Η κατάληψη – αστραπή του Αφγανιστάν ωστόσο έρχεται να εγείρει νέες προκλήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι διαδικτυακοί κολοσσοί τους αντιμετωπίζουν. 

«Οι Ταλιμπάν αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση βάσει της νομοθεσίας των ΗΠΑ και τους έχουμε απαγορεύσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας στη βάση των πολιτικών Επικίνδυνων Οργανισμών. Αυτό σημαίνει ότι θα αποσύρουμε όλους τους λογαριασμούς που διατηρούνται από Ταλιμπάν ή εκ μέρους αυτών, που τους εξυμνούν, τους στηρίζουν ή τους εκπροσωπούν» δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο BBC. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News