Κόσμος Παρασκευή 4/06/2021, 21:24
ΗΠΑ

Facebook: Σε αναστολή ο λογαριασμός Τραμπ για 2 έτη – Τι απάντησε ο πρώην πρόεδρος

Facebook: Σε αναστολή ο λογαριασμός Τραμπ για 2 έτη – Τι απάντησε ο πρώην πρόεδρος

Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα δύο ετών, όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση της αναστολής των λογαριασμών του στο Facebook «προσβολή» προς τα «75 εκατομμύρια» των Αμερικανών, που τον ψήφισαν το 2020.

«Η απόφαση του Facebook αποτελεί προσβολή προς τους 75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Πηγή: Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News