Κόσμος Τετάρτη 5/05/2021, 16:46
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ έφτιαξε ήδη το δικό του «Twitter» – Αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε

Ο Τραμπ έφτιαξε ήδη το δικό του «Twitter» – Αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε

Αρκετούς μήνες αφότου είδε για τα καλά την πόρτα της εξόδου του Twitter και μόλις ημέρα πριν το Facebook ανακοινώσει την απόφασή του να συνεχίσει επ’αόριστον να του απαγορεύει την είσοδο στις δικές του πλατφόρμες ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Από χθες, 4 Μαΐου, ποστάρει στο «From the Desk of Donald Trump», μία ρέπλικα του Twitter , συνδεόμενη με την ιστοσελίδα του. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του είναι ένα βίντεο που προωθεί τη νέα πλατφόρμα ως «ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να μιλήσει ελεύθερα και με ασφάλεια». 

Κάθε ανάρτηση γράφει στην κορυφή της Donald J. Trump και δείχνει και την ώρα που δημιουργήθηκε, κάτι που θα είχε βεβαίως μεγαλύτερη σημασία εάν μπορούσαν και άλλοι να ποστάρουν στην πλατφόρμα. Όχι μόνο δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σχολιάσει ή να απαντήσει στις αναρτήσεις, αλλά μόνο να τις επικροτήσει με μία «καρδούλα». Δεν υπάρχει επίσης ο περιορισμός των 280 χαρακτήρων που είναι το σήμα κατατεθέν του Twitter. 

Ο Τραμπ έφτιαξε ήδη το δικό του «Twitter» – Αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε-1

Δίνεται όμως στους επισκέπτες η δυνατότητα να μοιραστούν τις αναρτήσεις στο Twitter και το Facebook- ανεβάζοντας έτσι εμμέσως τα μηνύματα του μπλοκαρισμένου προέδρου στις δύο πλατφόρμες. Προς το παρόν ο Τραμπ φαίνεται να γράφει σε λίγο πιο επίσημο ύφος από ό,τι έκανε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς τις παλιές του συνήθειες, όπως το να επιτίθεται σε πολιτικούς αντιπάλους του. Έχει ήδη προλάβει να επικρίνει σε ανάρτησή του την Λιζ Τσέινι. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News