Κόσμος Τετάρτη 5/05/2021, 15:52
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ένας αγρότης άλλαξε τα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου

Μετακίνησε μια πέτρα κατά 2,3 μέτρα

Πώς ένας αγρότης άλλαξε τα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου

Ένας αγρότης, άθελά του, κατάφερε να μετακινήσει τα σύνορα της Γαλλίας και του Βελγίου κατά σχεδόν 2,3 μέτρα. Πώς το έκανε αυτό; Μετακινώντας μια πέτρα, η οποία σηματοδοτούσε το ακριβές σημείο των συνόρων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βέλγος αγρότης μετέφερε την πέτρα, επειδή τον εμπόδιζε κατά τη διέλευσή του με το τρακτέρ. Φυσικά, δεν γνώριζε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο μεγάλωσε την εδαφική επικράτεια της χώρας του και «έκλειψε» ορισμένα τετραγωνικά μέτρα από τη Γαλλία.

«Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη. Δεν είναι κακή ιδέα» δήλωσε χαριτολογώντας o David Lavaux, δήμαρχος της βελγικής κοινότητας Erquelinnes, μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό «TF1».

Τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου είναι μήκους 620 χιλιομέτρων και καθορίστηκαν επισήμως από τη Συνθήκη του Kortrijk, η οποία υπεγράφη το 1820, μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, η πόλη μου έγινε μεγαλύτερη» συμπλήρωσε ο Βέλγος δήμαρχος, ο οποίος επέλεξε να αστειευτεί με το πρωτοφανές συμβάν.

Με αρκετά χαμόγελα υποδέχθηκαν την είδηση και στη Γαλλία, με τον τοπικό δήμαρχο, Aurélie Welonek, να διαμηνύει στο ίδιο ύφος ότι «πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τον πόλεμο».

Οι βελγικές αρχές, πάντως, θα επικοινωνήσουν άμεσα με τον αγρότη, ο οποίος θα κληθεί να επαναφέρει την πέτρα στο αρχικό σημείο που βρισκόταν. Διαφορετικά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές συνέπειες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News