Κόσμος Τρίτη 3/08/2021, 09:53
ΚΟΣΜΟΣ

Γουχάν: Τεστ σε όλο τον πληθυσμό μετά τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

Η σκιά της πανδημίας επιστρέφει στην κινεζική πόλη

Γουχάν: Τεστ σε όλο τον πληθυσμό μετά τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

Διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό της, που ανέρχεται στα 12 εκατ., θα ξεκινήσουν οι αρχές της Γουχάν στην Κίνα, καθώς η πόλη όπου ο εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στα τέλη του 2019, επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Η Γουχάν, όπου εφαρμόστηκε το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας, αλλά και η πρώτη διενέργεια μαζικών τεστ, δεν είχε καταγράψει κανένα τοπικό κρούσμα κορωνοϊού από τα μέσα Μαΐου του 2020, αλλά χθες Δευτέρα, οι αρχές επιβεβαίωσαν τρία νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα. «Για να διασφαλιστεί ότι όλοι στην πόλη είναι ασφαλείς, θα ξεκινήσουν άμεσα τεστ σε όλους τους κατοίκους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα», δήλωσε αξιωματούχος της πόλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα τρία κρούσματα που καταγράφηκαν στη Γουχάν, μαζί με τα κρούσματα στις κοντινές πόλεις Τζινγκζού και Χουανγκάνγκ, συνδέονται με κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πόλη Χουάιν στην επαρχία Τζιανγκσού. Η διασπορά στην Τζιανγκσού πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της επαρχίας Ναντζίνγκ, με τη μετάλλαξη Δέλτα πιθανότατα να εισήχθη από πτήση προερχόμενη από τη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους. Από τότε πολλές πόλεις στη νότια Κίνα και μερικές στο βορρά συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου έχουν αναφέρει κρούσματα.

Η μετάλλαξη Δέλτα εγείρει νέους κινδύνους για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο καθώς εξαπλώνεται από τις ακτές σε πόλεις της ενδοχώρας. Σήμερα η Κίνα ανακοίνωσε ότι 90 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν τη Δευτέρα, από 98 που είχαν καταγραφεί την Κυριακή.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News