Κόσμος Τρίτη 8/06/2021, 09:18
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κορωνοϊός: Έρευνα αμερικανικού οργανισμού θεωρεί πιθανή τη διαρροή από κινεζικό εργαστήριο

Νέος κορωνοϊός: Έρευνα αμερικανικού οργανισμού θεωρεί πιθανή τη διαρροή από κινεζικό εργαστήριο

Έρευνα για την προέλευση της Covid-19 από εθνικό εργαστήριο της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σενάριο της διαρροής από κινεζικό εργαστήριο της Γουχάν είναι πιθανό και θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. 

Αυτό αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο, που περιήλθε στην κατοχή της Wall Street Journal. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η μελέτη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory in California και αξιοποιήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν άνοιξε έρευνα για τις ρίζες της πανδημίας κατά τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης Τραμπ.

Τώρα η μελέτη έχει προσελκύσει και πάλι την προσοχή του Κογκρέσου από τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διερευνήσουν την προέλευση του ιού και να παραδώσουν το πόρισμά τους μέσα σε 90 ημέρες.

Το Lawrence Livermore είναι ειδικεύεται στα βιολογικά θέματα. Επιστήμονές του αναλύουν τη γενετική δομή των ιών και προσπαθούν να καθορίσουν το πώς εξελίσσονται και εξαπλώνονται στον πληθυσμό. Εκπρόσωπος Τύπου του Lawrence Livermore αρνήθηκε να σχολιάσει για τα ευρήματα της μελέτης, που παραμένει επισήμως απόρρητη.

Το σενάριο της διαρροής έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο μετά και το ρεπορτάζ της Wall Street Journal που αποκάλυψε ότι τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Οι τρεις φέρεται να είχαν συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με εκείνα του νέου κορωνοϊού. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News