Κόσμος Κυριακή 30/05/2021, 21:32
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αμερικανοί επιστήμονες: Βρείτε την προέλευση του ιού, διαφορετικά έρχονται νέες επιδημίες

Αμερικανοί επιστήμονες: Βρείτε την προέλευση του ιού, διαφορετικά έρχονται νέες επιδημίες

O κόσμος χρειάζεται τη συνεργασία της κινεζικής κυβέρνησης για να εντοπίσει την προέλευση του Covid-19 και να αποτρέψει μελλοντικές πανδημίες, διαμήνυσαν δύο Αμερικανοί επιστήμονες. 

Οι πληροφορίες που στηρίζουν τη θεωρία ότι ο ιός SARS-CoV-2 ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν στην Κίνα έχουν αυξηθεί, λέει ο Σκοτ Γκοτλάιμπ, επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FAO) επί κυβερνήσεων Ντόναλντ Τραμπ και τώρα μέλος του δ.σ. της Pfizer. Η Κίνα δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για να αντικρούσει τη συγκεκριμένη θεωρία, τη στιγμή που η αναζήτηση στοιχείων που να πιστοποιούν ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα, προσέθεσε ο επιστήμονας. 

Το να μην μάθουμε πώς άρχισε η πανδημία, αυτό βάζει τον κόσμο στον κίνδυνο να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσης εξάπλωσης ιών, αναφέρει και ο Πήτερ Χοτέζ, εκ των διευθυντών του Κέντρου για την Ανάπτυξη Εμβολίων στο Τέξας. «Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32, εκτός και εάν κατανοήσουμε την προέλευση του Covid-19», είπε χαρακτηριστικά ο Χοτέζ. 

«Θα πρέπει να επιτραπεί στους επιστήμονες να κάνουν μία εκ βάθους έρευνα στην Κίνα και να πάρουν δείγματα αίματος από ανθρώπους και ζώα. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να πιέσουν την Κίνα, ακόμη και με την απειλή κυρώσεων, να επιτρέψουν τη διεξαγωγή έρευνας. Θα χρειαστεί να συσταθεί στην Κίνα μία ομάδα από επιστήμονες, επιδημιολόγους, ιολόγους και ειδικούς που να γνωρίζουν για τις νυχτερίδες και να παραμείνουν εκεί για μία περίοδο έξι μηνών», αναφέρει ο Χοτέζ.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News