Κόσμος Τετάρτη 2/12/2020, 15:27
ΚΟΣΜΟΣ

Ιντερπόλ: Σήμα κινδύνου για εγκληματικές ενέργειες κατά του εμβολίου

Φωτ. Reuters

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Ιντερπόλ, προειδοποιώντας τα 194 κράτη μέλη της, ότι τα πιθανά υποψήφια εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα αποτελέσουν στόχο των εγκληματικών οργανώσεων.

Η διεθνής αστυνομική αρχή συστήνει στις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανές ενέργειες του οργανωμένου εγκλήματος που θα έχουν στόχο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. 

Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε σήμα «πορτοκαλί συναγερμού» προειδοποιώντας για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά της Covid-19 και της γρίπης».

«Την ώρα που πολλά εμβόλια κατά της Covid-19 βρίσκονται ένα βήμα πριν να λάβουν έγκριση και να κυκλοφορήσουν ευρέως, θα είναι κρίσιμης σημασίας η εγγύση της ασφάλειας της αλυσίδας τροφοδοσίας και εντοπισμού των παράνομων διευθύνσεων στο Ιντερνετ που πωλούν πλαστά προϊόντα», προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας.

Οι δραστηριότητες αυτές που έχουν ως στόχο το ευρύ κοινό «συνιστούν κίνδυνο για την υγεία, έως και την ζωή» των θυμάτων των εγκληματικών αυτών οργανώσεων και των προσώπων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της Interpol Γιούργκεν Στοκ.

Η ομάδα της Ιντερπόλ για την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο εντόπισε πρόσφατα 3.000 sites που συνδέονται με φαρμακεία ύποπτα για την πώληση πλαστών και παράνομων φαρμάκων και ιατρικού υλικού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News