Κόσμος Τετάρτη 2/12/2020, 15:07
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τρίερ: 45χρονος Έλληνας και η δύο μηνών κόρη του μεταξύ των θυμάτων

Τρίερ: 45χρονος Έλληνας και η δύο μηνών κόρη του μεταξύ των θυμάτων

Μέλη ελληνικής οικογένειας βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε χθες στο κέντρο του Τρίερ, στη Γερμανία, όπου ένας οδηγός έπεσε με το όχημά του πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και να τραυματιστούν άλλα 15.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων πρόκειται για έναν 45χρονο οδοντίατρο και το μόλις εννέα εβδομάδων κοριτσάκι του. Κατά την ίδια πηγή τραυματισμένοι νοσηλεύονται η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, 17 μηνών.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του «για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. 

Τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο Τwitter ευχόμενος στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν συνέβη το περιστατικό, συνελήφθη και υποβάλλεται σε ψυχιατρική αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News