Κόσμος Τετάρτη 2/12/2020, 09:19
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πώς κατάφερε να απαλλαγεί από τον κορωνοϊό

Αυστραλία: Πώς κατάφερε να απαλλαγεί από τον κορωνοϊό

Την ώρα που η Ευρώπη και οι περισσότερες χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η εικόνα σε μια άλλη γωνιά της Γης είναι τελείως διαφορετική. Η Νέα Νότια Ουαλία -η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας- ανακοίνωσε ότι αίρει τους περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις σε γάμους, μπαρ και θρησκευτικές τελετές, ενώ παράλληλα καταργεί την απαγόρευση για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις χορού και τραγουδιού, έπειτα από αρκετές ημέρες μηδενικής καταγραφής κρουσμάτων.

Η χαλάρωση των μέτρων που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας συμπίπτει με την έναρξη των θερινών διακοπών και εορτασμών για τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη άρση περιορισμών από την έναρξη του πανεθνικού lockdown που είχε επιβληθεί τον Μάρτιο για την ανάσχεση της νόσου Covid-19.

Οι κάτοικοι της πολιτείας -όπου κατοικεί το ένα-τρίτο του συνολικού πληθυσμού 25 εκατομμυρίων της Αυστραλίας- θα έχουν πλέον την «ελευθερία» να πίνουν ποτό όρθιοι σε μπαρ, ενώ σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους υπάρχει η δυνατότητα να παραβρεθούν έως και 5.000 άτομα, με εκμετάλλευση έως και του 75% της συνολικής χωρητικότητας, όπως ανέφεραν οι αρχές του Σίδνεϊ, που είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας. Κάποια μέτρα κοινωνικών αποστάσεων θα παραμείνουν, όπως η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Η Νέα Νότια Ουαλία είναι covid-free εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News