Κόσμος Πέμπτη 17/06/2021, 22:31
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: «Ναι» στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στις πτήσεις

Φωτ. ΑΡ

Τη χρήση των νέων πιστοποιητικών εμβολιασμού για την Covid-19 από τους επιβάτες της κατά το check-in των πτήσεών τους θα επιτρέπει η Lufthansa, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, οι επιβάτες θα μπορούν να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό είτε μέσω των τηλεφώνων τους ή σε εκτυπωμένο έγγραφο, κατά το check-in στα αεροδρόμια και στη συνέχεια θα τους εκδίδεται η κάρτα επιβίβασης.

Παράλληλα όπως σημειώνει, σε σύντομο διάστημα θα μπορεί ένας ταξιδιώτης να χρησιμοποιεί το ψηφιακό πιστοποιητικό, για να κάνει check-in με το smartphone του, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας.

«Εξαλείφουμε την ανάγκη για τη χρήση διαφορετικών εγγράφων και αποδείξεων. Μειώνουμε επίσης σημαντικά τον κίνδυνο της χρήσης των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού», αναφέρει η Lufthansa.

Οι επιβάτες που θέλουν να ελέγξουν ότι έχουν τα σωστά έγγραφα μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας έως και 72 ώρες πριν πετάξουν.

Ωστόσο επί του παρόντος, όπως υπογράμμισε η εταιρεία, εξακολουθεί να συνιστά στους επιβάτες να φέρουν μαζί τους τα πρωτότυπα τυπωμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού έως ότου ενημερωθούν.

moneyreview.gr με πληοροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News