Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 18:25
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Lufthansa: Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα – Προς επιπλέον πτήσεις

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τη Γερμανία

Lufthansa: Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα – Προς επιπλέον πτήσεις

Το υψηλό ενδιαφέρον των Γερμανών για ταξίδια στην Ελλάδα επιβεβαίωσε σήμερα η διοίκηση της Lufthansa, η οποία διαπιστώνει εκρηκτική άνοδο της ζήτησης για πτήσεις προς τη χώρα μας κι άλλους ευρωπαϊκούς ή αμερικανικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός αερομεταφορέας έκανε λόγο για σημαντική τόνωση της ζήτησης προς την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, δηλαδή προς το σύνολο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Ταυρτόχρονα, προανήγγειλε την αύξηση των πτήσεων προς τους συγκεκριμένους προορισμούς, ιδίως εφόσον διατηρηθεί η εν λόγω ανοδική τάση και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο πλαίσιο, γνωστοποίησε ότι η low-cost θυγατρική της, Eurowings, προγραμματίζει 500 επιπλέον πτήσεις προς τη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και την Ελλάδα, σε ακόμη μία ένδειξη της επιθυμίας των Γερμανών να επισκεφτούν τη χώρα μας το προσεχές καλοκαίρι.

Κάτι το οποίο διευκολύνεται κι από την πρόσφατη απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βερολίνου να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από την Ελλάδα και τους υπόλοιπυς ευρωπαϊκούς προορισμούς, υπό την προϋπόθεση: 

α) να έχουν εμβολιαστεί

β) να έχουν νοσήσει και να έχουν αναπτύξει αντισώματα

γ) να προσκομίσουν αρνητικό τεστ Covid

Η Γερμανία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές «αγορές» της Ελλάδας, με τις αφίξεις να αγγίζουν τα 3 εκατ. ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια του 2019 (εισπράξεις 4 δισ. ευρώ). Το 2020, μάλιστα, παρά το δυσμενές περιβάλλον, έφθασαν στη χώρα μας περίπου 1,1 εκατ. Γερμανοί τουρίστες (εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ).

Πέραν της Ευρώπης, η Lufthansa διαπιστώνει «ζωηρό» ενδιαφέρον και για τους αμερικανικούς προορισμούς, με τη ζήτηση για πτήσεις προς Νέα Υόρκη, Μαΐμι και Λος Άντζελες να αυξάνεται έως και κατά 300%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News