Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 18:09
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: Έκκληση του Χίθροου για ένταξη της Ελλάδας στην «πράσινη λίστα»

Μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική

Τουρισμός: Έκκληση του Χίθροου για ένταξη της Ελλάδας στην «πράσινη λίστα»

Έκκληση στην βρετανική κυβέρνηση να εντάξει άμεσα την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία στην «πράσινη λίστα» για τα ταξίδια των Βρετανών απηύθυνε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, ο οποίος προειδοποίησε -σε διαφορετική περίπτωση- για την απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, John Holland – Kaye, κάλεσε το Λονδίνο να διευρύνει τη λίστα των «πράσινων» περιορισμών, καθώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την εγχώρια ταξιδιωτική αγορά.

«Πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ένα καλοκαίρι ζωής – θανάτου, μετά τους αυστηρούς περιορισμούς και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις του 2020. Καλούμε την κυβέρνηση να αυξήσει τους προορισμούς που βρίσκονται στην “πράσινη λίστα”» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, κατέστησε αναγκαία την ένταξη της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ και των κρατών της Καραϊβικής, καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονται τα παραπάνω μέρη, αυτή την στιγμή, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα, κατά τον επαναπατρισμό τους.

Εξέλιξη, η οποία επί της ουσίας «εμποδίζει» τους Βρετανούς να επιλέξουν τις συγκεκριμένες χώρες για τις καλοκαιρίνες τους διακοπές. 

«Εάν δεν γίνει αυτό, πολλές εταιρείες δεν θα τα καταφέρουν μέχρι το επόμενο έτος. Η καθυστέρηση της επανεκκίνησης, ακόμη και για έναν – δύο μήνες, θέτει σε κίνδυνο μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο Ην. Βασίλειο» επανέλαβε, σε δραματικό τόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Άγγλοι τουρίστες μπορούν να ταξιδεύουν από σήμερα, 17 Μαΐου, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε Πορτογαλία, Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νησιά Φερόε και Φόλκλαντ.

Στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, το νησιωτικό σύμπλεγμα South Georgia and the South Sandwich, καθώς και τα νησιά Αγία Ελένη, Tristan de Cunha και Ascension Island.

Έτσι, όσοι ταξιδεύουν στα παραπάνω κράτη και εδάφη, όταν επαναπατρίζονται, δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα. Η εν λόγω λίστα, πάντως, θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες, με την επόμενη αλλαγή να προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη -μετά τη Γερμανία- για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η Ελλάδα προσέλκυσε 3,5 εκατ. Βρετανούς ταξιδιώτες το 2019 και 1 εκατ. το 2020, αποφέροντας έσοδα 2,5 δισ. και 749 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News