Κόσμος Σάββατο 22/05/2021, 16:02
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ανάγκη για αλλαγές στην παραγωγή τροφίμων (Βίντεο)

Η Τούνμπεργκ ανέφερε ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος ασθενειών όπως η Covid, θα μπορούσε να μειωθεί αλλάζοντας τον τρόπο παραγωγής τροφίμων

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ανάγκη για αλλαγές στην παραγωγή τροφίμων (Βίντεο)

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στρέφεται πλέον στον αγώνα για την αλλαγή του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εξής τρεις απειλές: οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το ξέσπασμα ασθενειών και η κακομεταχείριση των ζώων.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα Σάββατο στο Twitter, η Τούνμπεργκ ανέφερε ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων καθώς και το ζήτημα του ξεσπάσματος ασθενειών όπως η Covid-19, η οποία θεωρείται πως προήλθε από τα ζώα, θα μπορούσαν να μειωθούν αλλάζοντας τον τρόπο παραγωγής τροφίμων.

«Η σχέση μας με τη φύση είναι προβληματική. Αλλά αυτές οι σχέσεις μπορούν να αλλάξουν», ανέφερε η Τούνμπεργκ στο σχετικό βίντεο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.

Η έμφαση στον αγροτικό τομέα και η συσχέτιση της κλιματικής κρίσης με τις πανδημίες αποτελεί μια νέα οπτική γωνία για την Τούμπεργκ, η οποία έως τώρα εστίαζε τις επικρίσεις της στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στις εκπομπές άνθρακα από ορυκτά καύσιμα.

«Η κλιματική, η οικολογική και η υγειονομική κρίση, είναι όλες αλληλένδετες», τόνισε η ίδια.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η μετάδοση ασθενειών από τα ζώα στους ανθρώπους προκαλείται εξαιτίας των μεθόδων που ακολουθούνται στην αγροτική παραγωγή, προσθέτοντας ότι η στροφή προς μια κατά βάση χορτοφαγική δίαιτα θα μπορούσε να αποτρέψει την εκπομπή έως και 8 δισ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναφέρει ότι ο κορωνοϊός είναι πιθανό να μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός άλλου ζώου, ενώ οι επιστήμονες σημειώνουν πως το 60% των μολυσματικών ασθενειών στους ανθρώπους που έχουν εμφανιστεί από το 1990 έως το 2004 έχουν προέλθει από τα ζώα.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News