Κόσμος Τρίτη 18/05/2021, 22:30
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2020 οι θάνατοι από Covid-19

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2020 οι θάνατοι από Covid-19

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2020, όταν η επιδημία εξαπλωνόταν στη χώρα, βρίσκεται ο αριθμός των ημερησίων θανάτων από την Covid-19, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Κατά μέσο όρο, την εβδομάδα που πέρασε, 546 θάνατοι από νέο κορωνοϊό καταγράφονταν κάθε ημέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). 

«Η τελευταία φορά που ο μέσος όρος μας των επτά ημερών ήταν τόσο χαμηλός, ήταν τον Μάρτιο του 2020, δηλαδή συνοπτικά, όταν η πανδημία είχε ξεκινήσει σε ένα μεγάλο μέρος των ΗΠΑ», δήλωσε η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν χθες, γύρω στα 17.700, είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο, συμπλήρωσε η ίδια. 

«Τα εμβόλια έχουν επιτρέψει μια θεαματική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων», είπε ο Άντι Σλάβιτ, σύμβουλος στον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της Covid-19. «Για πρώτη φορά, από τότε που η πανδημία ξεκίνησε, τα κρούσματα καταγράφουν πτώση στις 50 πολιτείες. Νικάμε τον πόλεμο κατά του ιού».

Το 47,5% του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 157 και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι, έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εκ των τριών εμβολίων που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ. 

Είναι διαθέσιμα σε περισσότερους από 80.000 χώρους σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Σλάβιτ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News