Κόσμος Τετάρτη 5/05/2021, 18:06
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: «Ναι» του Καναδά στον εμβολιασμό 12χρονων παιδιών

Κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό

Εμβόλιο Pfizer: «Ναι» του Καναδά στον εμβολιασμό 12χρονων παιδιών

Την έγκριση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer – BioNTech για παιδιά άνω των 12 ετών ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές του Καναδά. Μέχρι πρότινος, επιτρεπόταν ο εμβολιασμός μόνο όσων ήταν 16 ετών, κάτι το οποίο πλέον αλλάζει, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν από τα παιδιά 12 ετών και άνω.

«Μετά από μια διεξοδική και ανεξάρτητη επιστημονική αξιολόγηση των δεδομένων, αποφασίσαμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, όταν χρησιμοποιείται από νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας» σχολίασε η επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, Σουπρίγια Σάρμα.

Τα επιστημονικά ευρήματα βασίστηκαν σε κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 2.260 έφηβοι, ηλικίας 12 έως 15 ετών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα αποτελέσματα, το εμβόλιο αποδείχθηκε κατά 100% αποτελεσματικό, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με την τυπική αποτελεσματικότητα σ’ άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αυτό εξηγείται, σύμφωνα με τη Σάρμα, από το γεγονός ότι οι νεότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ασθενήσουν σοβαρά από την Covid-19 και επομένως, το εμβόλιο έχει καθολικό ποσοστό επιτυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αξιολόγηση βρίσκεται η χρήση του σκευάσματος των Pfizer – BioNTech και στους Αμερικανούς εφήβους, ηλικίας 12 έως 15 ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News