Κόσμος Κυριακή 13/12/2020, 20:23
ΚΟΣΜΟΣ

Φθάνει σήμερα και στον Καναδά το εμβόλιο

Φθάνει σήμερα και στον Καναδά το εμβόλιο

Στον Καναδά αναμένεται να φθάσουν αργότερα σήμερα Κυριακή οι πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech και από αύριο όπως και στις ΗΠΑ θα διατεθούν στα κέντρα εμβολιασμού. 

Οι πρώτες παρτίδες θα διανεμηθούν στα 14 κέντρα και θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται πρώτα οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας, αλλά και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας.

«Ορισμένες πτήσεις θα φθάσουν απόψε. Ορισμένες πτήσεις θα φθάσουν αύριο», δήλωσε στη δημόσια τηλεόρασηο αντιστράτηγος Ντάνι Φόρτιν ο αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για τη διανομή του εμβολίου στον Καναδά. Τα εμβόλια έφυγαν από το Βέλγιο, όπου παρήχθησαν, προχθές, Παρασκευή.

Το χρονοδιάγραμμα διανομής προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και τα σημεία χορήγησης του εμβολίου θα αυξηθούν σιγά σιγά σε περίπου 200, αρχής γενομένης αυτήν την εβδομάδα, είπε ο Φόρτιν.

«Πρόθεση είναι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε την τακτική χορήγηση εμβολίων τις επόμενες εβδομάδες, με 249.000 δόσεις να αναμένονται στον Καναδά έως τα τέλη του έτους», πρόσθεσε.

Ο Καναδάς αναμένεται να εγκρίνει ένα δεύτερο εμβόλιο από τη Moderna αρκετά σύντομα και η χώρα θα είναι έτοιμη να δεχθεί το εμβόλιο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο Φόρτιν.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης η Σουπρίγια Σάρμα, ανώτερη ιατρική σύμβουλος της υπηρεσίας Health Canada, είπε πως η εξέταση του εμβολίου της Moderna συνεχίζεται και η απόφαση των ρυθμιστικών αρχών μπορεί να ληφθεί πριν από τα τέλη του έτους.

Αξιωματούχοι έχουν πει πως αναμένουν να λάβουν έξι εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna πριν από τα τέλη Μαρτίου. Κάθε εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις, που χορηγούνται με διαφορά περίπου τριών εβδομάδων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News