Κόσμος Τρίτη 4/05/2021, 05:07
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer:Θα λάβει έγκριση και για τις ηλικίες 12 -15 ετών στις ΗΠΑ

Εμβόλιο Pfizer:Θα λάβει έγκριση και για τις ηλικίες 12 -15 ετών στις ΗΠΑ

Πολύ σύντομα το εμβόλιο των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 θα χορηγείται όπως φαίνεται και στις ηλικίες 12-15 ετών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times o αμερικανικός οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) είναι έτοιμος να εγκρίνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τη χρήση του στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η Pfizer έχει παρουσιάσει από τον Μάρτιο αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Προς το παρόν το εμβόλιο χορηγείται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. 

Χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Οι φαρμακευτικές Moderna και Johnson & Johnson προχωρούν επίσης σε κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους σε παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών, με τα δεδομένα από τις δοκιμές της Moderna να αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Η Pfizer και η Moderna έχουν επίσης ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε παιδιά ακόμη μικρότερων ηλικιών, 6 μηνών έως 11 ετών. Και οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι ελπίζουν να κατορθώσουν να εμβολιάσουν κατά της Covid-19 παιδιά κάτω των 11 ετών ίσως και από τις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News