Κόσμος Πέμπτη 29/04/2021, 11:58
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: Έως τον Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε μωρά

Εμβόλιο Pfizer: Έως τον Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε μωρά

Έως τον Σεπτέμβριο περιμένουν  BioNTech και Pfizer τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου τους κατά της Covid-19 σε μωρά από έξι μηνών.

«Τον Ιούλιο μπορεί να είναι διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών και τον Σεπτέμβριο για τα μικρότερα παιδιά» δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν στο Spiegel. Πρόσθεσε πως απαιτείται ένα διάστημα 4-6 εβδομάδων για να αξιολογηθούν τα δεδομένα και στη συνέχεια να υποβληθεί αίτηση για έγκριση της χρήσης του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες. 

«Αν όλα πάνε καλά, μόλις αξιολογηθούν τα δεδομένα, θα μπορέσουμε να υποβάλουμε την αίτηση για έγκριση του εμβολίου για όλα τα παιδιά στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα σε διάφορες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι ιοι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν πρόσφατα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Σύμφωνα με τον Σαχίν βρίσκεται επίσης «στα τελικά στάδια πριν από την υποβολή» αντίστοιχης αίτησης στις ευρωπαϊκές αρχές. 

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News