Κόσμος Πέμπτη 29/04/2021, 11:38
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Πολύ κοντά στην παραγωγή δικού της εμβολίου για Covid-19

Είναι τεχνολογίας DNA

Ινδία: Πολύ κοντά στην παραγωγή δικού της εμβολίου για Covid-19

Η Ινδία θα μπορούσε σύντομα να έχει το δεύτερο τοπικά παραγόμενο εμβόλιο, την ώρα που δίνει μάχη απέναντι στο σφοδρότατο νέο κύμα της πανδημίας, που έχει λυγίσει το σύστημα υγείας και αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά να ψάχνουν για οξυγόνο. 

Η φαρμακευτική Cadila Healthcare, γνωστή και ως Zydus Cadila, βρίσκεται στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής με τη συμμετοχή 28.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολιτών άνω των 75 ετών και παιδιών ηλικίας 12-18 ετών, για το υποψήφιό εμβόλιό της κατά της Covid-19 που στηρίζεται σε τεχνολογία DNA. 

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Σαβρίλ Πατέλ, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία περιμένει τα δεδομένα της τρίτης φάσης για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μέσα στον επόμενο μήνα και στόχος είναι να υποβάλλει έγκριση για επείγουσα χρήση έως τα μέσα Μαΐου. 

Η εικόνα στη χώρα

Η Ινδία των 1,3 δισεκατομμυρίων πολιτιών, άρχισε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα τον Ιανουάριο και έως τώρα έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο μόνο 25,8 εκατομμύρια έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί αποκλειστικά το εμβόλιο της AstraZeneca, που είναι τοπικά γνωστό ως Covishield, που παράγεται από τις Serum Institute of India και Bharat Biotech’s Covaxin.

Μέχρι στιγμής τον Απρίλιο μόνο η Ινδία έχει έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 42.000 θανάτους. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΠΟΥ ένα στα τρία νέα κρούσματα παγκοσμίως ήταν στην Ινδία. 

Ποια είναι η εταιρεία

Η Zydus Cadila έχει την έδρα της στο Αχμενταμπάντ και εγκαταστάσεις σε 4 περιφέρειες της Ινδίας. Διαθέτει επίσης εργοστάσια στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία. Ειδικεύεται στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.

Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ινδίας και 100η στην συνολική κατάταξη του Forbes με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News