Κόσμος Δευτέρα 26/04/2021, 15:44
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλια AstraZeneca ετοιμάζονται να στείλουν στην Ινδία οι ΗΠΑ

Εμβόλια AstraZeneca ετοιμάζονται να στείλουν στην Ινδία οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλουν εμβόλια AstraZeneca, που μένουν αχρησιμοποίητα στη χώρα τους, στην Ινδία η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μία οξύτατη κρίση. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού άγγιξαν τις 352.991 το περασμένο 24ωρο και το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καν αρκετό οξυγόνο για τους ασθενείς. ΗΠΑ, Ε.Ε. και άλλες χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα αποστείλουν βοήθεια. 

Στην περίπτωση των ΗΠΑ η βοήθεια αυτή μπορεί να έρθει και στη μορφή εμβολίων, όπως αποκάλυψε ο Άντονι Φάουτσι. «Είναι κάτι που σίγουρα εξετάζουμε ενεργά» είπε ερωτηθείς σχετικά. 

Οι ΗΠΑ έχουν αποθηκεύσει δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τορφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η χώρα έχει δε ήδη υπογράψει συμφωνία για 300 δισ. δόσεις. Στις 3 Απριλίου ο Φάουτσι είχε πει ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να μην χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς έχουν ήδη αρκετές δόσεις άλλων εμβολίων για όλους. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News