Κόσμος Τετάρτη 28/04/2021, 16:49
ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ CDC

Πότε είναι απαραίτητη η μάσκα και μετά το εμβόλιο

Πότε είναι απαραίτητη η μάσκα και μετά το εμβόλιο

Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 (δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις) δεν χρειάζεται να φορούν τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, υπό προϋποθέσεις. Αυτή είναι η νεότερη οδηγία που εξέδωσαν τα Κέντρα Πρόληψης Ελέγχου και Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Από τη στιγμή που θα έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την τελική δόση, οι εμβολιασμένοι μπορούν να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους από διαφορετικές οικογένειες (ακόμη και ανεμβολίαστους) σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Σε κλειστούς δημόσιουςς χώρους πάντως, όπως είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα αεροδρόμια, τα εμπορικά καταστήματα, η μάσκα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη ακόμη και για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Το ίδιο ισχύει εάν πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε σπίτι στο οποίο ζουν άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Ορισμένοι ειδικοί εξακολουθούν να προειδοποιούν πως καλό θα είναι ακόμη και σε υπαίθριους χώρους με συνωστισμό να φοράνε τη μάσκα τους οι εμβολιασμένοι, αν και αναγνωρίζουν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι σαφώς κατά πολύ μικρότερος από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News