Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 18:33
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Πράσινη κατασκοπεία» από MI6 – Τηρούνται οι δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή;

Βρετανία: «Πράσινη κατασκοπεία» από MI6 – Τηρούνται οι δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή;

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας (MI6) αποκάλυψε σήμερα ότι παρακολουθούν για πρώτη φορά μεγάλες βιομηχανικές χώρες, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τηρούν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε ακόμη: Κλιματική αλλαγή: Οι πλούσιες χώρες «δεν παρέχουν αρκετή βοήθεια»

«Στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, όπου πρέπει όλοι να δεσμευτούν και να παίξουν ξεκάθαρο παιχνίδι, μερικές φορές πρέπει να επαληθεύεις ότι πραγματικά συμβαίνει αυτό», εξήγησε ο  Ρίτσαρντ Μουρ σε συνέντευξή του στο Times Radio. Το «μότο» του, όπως δήλωσε, είναι «Δείξτε εμπιστοσύνη, αλλά επαληθεύστε».

Για αυτόν τον λόγο, η βρετανική υπηρεσία άρχισε «να κατασκοπεύει τους μεγαλύτερους ρυπαντές του κόσμου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο ζήτημα «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής τόσο για τη Βρετανία όσο και για όλο τον πλανήτη».

«Προφανώς και παίζουμε τον ρόλο μας σε αυτό τον τομέα», δήλωσε στο Times Radio, το οποίο χρησιμοποίησε τον όρο «πράσινη κατασκοπεία» για να περιγράψει αυτή την επιχείρηση.

«Όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, επαφίεται σε εμάς να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουν αντιστοιχεί πραγματικά σε αυτό που υπέγραψαν» πρόσθεσε ο Μουρ, ο οποίος είναι γνωστός ως «πράκτορας C». 

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News