Κόσμος Παρασκευή 23/04/2021, 15:14
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στο τραπέζι ο εμβολιασμός των παιδιών από Σεπτέμβριο

Βρετανία: Στο τραπέζι ο εμβολιασμός των παιδιών από Σεπτέμβριο

Παιδιά από 12 ετών και πάνω θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στη Βρετανία από το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, που στοχεύει να σταματήσει ένα πιθανό νέο κύμα του κορωνοϊού το χειμώνα. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο διέρρευσε στη Sun, τα παιδιά θα λάβουν μία δόση του εμβολίου με το άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο του κεντρικού σεναρίου. 

Το σχέδιο προβλέπει επίσης ένα «κακό σενάριο», σύμφωνα με το οποίο, εάν η άρση του lockdown κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων από νέα στελέχη του κορωνοϊού, τότε οι εμβολιασμοί θα ενταθούν, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 5 ετών και άνω. 

Παρότι τα παιδιά διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό, συμβάλλουν στην εξάπλωσή του γιατί τον μεταδίδουν, για αυτό και η Βρετανία στρέφεται στον εμβολιασμό τους. 

Τα σχέδια του βρετανικού συστήματος υγείας NHS περιλαμβάνουν επίσης τη χορήγηση ενισχυτικών εμβολίων κατά των νέων μεταλλάξεων σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών από το φθινόπωρο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία τρίτη δόση. 

Πάντως, το υπουργείο Υγείας είπε στην Sun ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών. «Θα μας καθοδηγήσουν οι ειδικοί όταν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές έρευνες», ανέφερε. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News