Κόσμος Πέμπτη 22/04/2021, 22:50
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία, κίνδυνος τρομοκρατίας

ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε  στην Τουρκία, κίνδυνος τρομοκρατίας

Σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην προτιμήσουν την Τουρκία για τα ταξίδια τους απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καθώς πέρα από τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊου, ορισμένες περιοχές βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν ειδοποίηση επιπέδου 4 για την Τουρκία λόγω κορονοϊού, υποδεικνύοντας πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους ταξιδιώτες να μην ταξιδεύουν στις επαρχίες Σιρνάκ και Χακάρι καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός έξι μιλίων από τα σύνορα της Συρίας λόγω τρομοκρατίας.

«Τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση, στοχεύοντας τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους μεταφοράς, αγορές και εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουν δοθεί στους Αμερικανούς πολίτες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις να μην αναχωρήσουν από την Τουρκία. 

Πηγή: turkishminute.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News