Κόσμος Τετάρτη 21/04/2021, 08:03
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένοχος ο Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Την ετυμηγορία ανέγνωσε το σώμα ενόρκων - Για «σημείο καμπής στην ιστορία» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ

ΗΠΑ: Ένοχος ο Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ένοχος για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο κρίθηκε ο 45χρονος πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν.

Το 12μελες σώμα ενόρκων σε δικαστήριο της Μινεάπολης ανέγνωσε την ετυμηγορία λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Ο Σόβιν μεταφέρθηκε αμέσως μετά εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ έκανε λόγο για «σημείο καμπής στην ιστορία» ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους του Τζορτζ Φλόιντ. «Είμαστε όλοι τόσο ανακουφισμένοι. Είσαστε απίστευτη οικογένεια. Θα ήθελα να ήμουν εκεί για να σας αγκαλιάσω» τους είπε.

«Το σώμα των ενόρκων έκανε το σωστό. Όμως η αληθινή δικαιοσύνη απαιτεί πολλά περισσότερα» ανέφεραν οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, προσθέτοντας πως «προσεύχονται για την οικογένεια Φλόιντ και στέκουν στο πλευρό όσων δίνουν αγώνα για να εξασφαλίσουν σε κάθε Αμερικανό την πλήρη δικαιοσύνη που ο Τζορτζ και τόσοι άλλοι στερήθηκαν».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS